ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ UNLIMITED: ΑΜΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ» ΣΤΟ 3ο WEBINAR «ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ, ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
Ομιλία με θέμα «Παρενόχληση Unlimited: ΑμεΑ των δύο φύλων» στο 3ο webinar «Παρενόχληση, Φύλο και Αθλητισμός» ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ

Κοινωνικές δράσεις

Η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση, παρενόχληση, βία στα άτομα με αναπηρία ή αναπτυξιακές διαταραχές είναι ένα έγκλημα χωρίς διακρίσεις! …και δυστυχώς στην επικαιρότητα.

Ένα έγκλημα με πολυσύνθετες διαστάσεις…

το θύμα στιγματίζεται περισσότερο από τον θύτη;

υφίσταται ταπείνωση…."προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας"...

Είναι τεράστιο το κουράγιο μα και η δωρεά εκείνων, που μιλούν γι’ αυτό το ανυπόφορο, που βίωσαν.

“Οι λέξεις είναι άνθρωποι, αν δεν τις ακούσεις πεθαίνουν”.

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε. Όμως, ο φόβος και οι περιορισμοί εξαιτίας μιας αναπηρίας στέκονται εμπόδια.

Τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν σοβαρούς περιορισμούς σε βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως όραση, ακοή, κίνηση, νοητική ικανότητα, επικοινωνία και συμπεριφορά.

Σε μια εποχή, όπου οι εξελίξεις στην παγκόσμια κοινότητα λόγω #Covid19 επιβάλλουν αλλαγές στις καθημερινές δραστηριότητες και τον τρόπο ζωής μας, ο συνεχόμενος εγκλεισμός αναδύει φαινόμενα βίας, ενδοοικογενειακής βίας, εγκληματικότητας, με αδιευκρίνιστες μελλοντικές συνέπειες στα άτομα και τους θεσμούς.

Ευχαριστώ τη συνάδελφο Καθηγήτρια Irene Kamberidou, Σπουδαστήριο Κοινωνιολογίας, ΣΕΦΑΑ/ΕΚΠΑ, για την πρόσκληση σε αυτή τη δημόσια διαδικτυακή ημερίδα. Είναι μία όμορφη διαδικασία να μοιραζόμαστε εμπειρίες, γνώσεις, απόψεις.

Παρακολουθείστε ολόκληρο το 3ο webinar στο YouTube: https://youtu.be/1zQZ_WylO3c (20o’ -55o’)